Virgin Galactic biedt opnieuw tickets voor een ruimtevlucht aan nadat de eerste 600 uitverkocht zijn.
Het bedrijf van Richard Branson verdubbelt de prijs van een ticket van ongeveer 225.000 dollar naar 450.000 dollar.
Branson vloog vorige maand met een select groepje collega’s in een eigen raket naar de rand van de ruimte en landde weer veilig terug op de aarde.
Virgin Galactic, het bedrijf van de Britse multimiljardair Richard Branson, heeft de ticketverkoop voor ruimtevluchten weer geopend.
De prijs van een retourtje ruimte is wel met een factor twee gestegen. De eerste 600 tickets verkochten voor een prijs van ergens tussen de 200.000 en 250.000 dollar (170.000 en 210.000 euro), de tickets die je nu kunt kopen kosten 450.000 dollar (380.000) dollar.
Het bedrijf hoopt tot 400 ruimtevluchten per jaar uit te gaan voeren, met maximaal vier passagiers aan boord van ieder toestel.
“We zijn verheugd om vandaag de heropening van de ticketverkoop aan te kunnen kondigen. We streven ernaar om het wonder van de ruimtevaart voor een breed publiek toegankelijk te maken en openen zo de deur naar een geheel nieuwe consumentenervaring,” aldus Michael Colglazier, topman van Virgin Galactic
Virgin Galactic maakt alleen pleziervluchten
Het doel van Virgin Galactic is om ruimtetoerisme mogelijk te maken voor een breed publiek. Dit in tegenstelling tot de andere ruimtebedrijven die ook van miljardairs zijn. SpaceX van Elon Musk en Blue Origin van Jeff Bezos hebben beide als doel om de mensheid in de ruimte te laten huisvesten.
Branson vloog in juli met een eigen raket naar de rand van de ruimte. Het ging hierbij nog om een testvlucht die hij deed met drie geselecteerde medewerkers van Virgin Galactic. De vlucht vertrok vanuit een lanceerbasis in het Amerikaanse New Mexico.
Vanaf daar steeg een moedervliegtuig op met de raket onder de vleugels. Op een hoogte van 15 kilometer liet het moederschip de raket los, die op eigen kracht naar een hoogte van ruim 80 kilometer vloog. Het voertuig viel gecontroleerd weer terug naar het aardoppervlak.
Branson en zijn collega's konden enkele minuten van gewichtloosheid genieten toen de raket op haar hoogste punt was aangekomen.
Miljardairs en de race naar de ruimte
Een paar dagen nadat Branson het randje van de dampkring had bereikt, ging medemiljardair Jeff Bezos precies hetzelfde doen met zijn Blue Origin-raket. Hij nam zijn broer, Wally Funk (de oudste astronaut ter wereld) en de 18-jarige Nederlandse Oliver Daemen mee.
Daemen betaalde naar verluidt een stuk meer voor een kaartje naar het randje van de ruimte dan dat Virgin Galactic vraagt. Hoewel het precieze bedrag niet bekend is, maakte de vader van Daemen ruwweg 28 miljoen dollar (24 miljoen euro) over naar Blue Origin.
Elon Musk is de enige miljardair die meedoet aan deze space race die zelf nog niet in een eigen raket is opgestegen. Zijn SpaceX voert vluchten uit voor NASA en heeft daarmee wel astronauten afgezet bij het ISS (International Space Station). Ook vliegt SpaceX met enige regelmaat satellieten de ruimte in.
Musk heeft vooralsnog geen plannen om zelf de ruimte in te gaan.
Meer ruimtevaart? Bekijk ook deze stukken eens:
- Oliver Daemen biechtte voor zijn ruimtevlucht met Jeff Bezos op dat hij nog nooit iets bij Amazon heeft gekocht
- Jeff Bezos wil de ruimte koloniseren om de mensheid te redden – hij kan beter iets doen aan de impact van Amazon op de aarde
- Oliver Daemen (18) is de jongste astronaut ooit na zijn geslaagde vlucht met Jeff Bezos: ‘Bedankt, dit was geweldig’
- Terugkijken: de geslaagde ruimtevlucht van Jeff Bezos en Oliver Daemen